Cursuri de PIAN pentru ORICE NIVEL

Vă așteptăm într-o locație ultracentrală!

Detalii

ÎNSCRIERE

Pentru orice vârstă începând de la 6 ani!

Cursuri de CANTO

Orice nivel, de la începător la avansat!
Cursuri pentru toate vârstele începând cu 6 ani

Pregătire pentru
NEXT STAR | Românii au talent | Vocea României

Cursuri de chitară

Află acum mai multe

Cursuri de VIOARĂ - de la ÎNCEPĂTORI până la CEL MAI ÎNALT NIVEL

Metode moderne de predare și studiu

CURSURI INDIVIDUALE

MII DE PARTITURI PENTRU ORICE NIVEL

Cursuri de CHITARĂ BASS pentru ORICE NIVEL

Detalii

Cursuri Pian

Istoria pianului

Povestea pianului începe la jumatatea secolului al XII-lea cu primul său strămoș – monocordul cu clape – căruia ulterior i-au fost adăugate mai multe coarde, transformându-se în mult mai cunoscultul clavicord, care funcționa printr-un mecanism de atingere a coardelor în momentul apăsării clapelor. Până la începutul secolului al XV-lea, clavicordul ajungea să aibă zece coarde, fiecare dintre ele producând cel puțin două note prin atingerea coardelor în două puncte diferite pe lungimea acesteia.
Un alt instrument premergător pianului a fost clavecinul, care producea sunete atunci când în urma atingerii clapelor coardele erau ciupite de pene de lemn, așa cum buricul degetelor ciupește coardele de chitară. Acesta avea însă dezavantajul de a nu permite celui care cînta să ofere dinamism muzicii. Deși a fost des utilizat pe parcursul a două sute de ani, până în secolul al XVIII-lea claviatura sa ajungând până la opt octave, clavecinul a pierdut treptat teren în fața unui nou instrument numit pianoforte. În 1709, italianul Bartolomeo Cristofori din Padova, fabricant de clavecine, începea construcția primului mecanism de pian pe principiul atingerii coardelor cu ciocănele, fără ca acestea să rămână în contact cu coarda după producerea sunetului. În plus, impactul ciocănelelor putea fi controlat cu ajutorul pedalelor. Denumirea de pianoforte, menținută până în 1850, a fost dată tocmai datorită acestui principiu de funcționare care permitea obținerea unui sunet variat și clar, mai lung sau mai scurt, mai tare sau mai încet, în funcție de dorința celui care acționa clapele. Invenția lui Cristofori a fost menționată pentru prima dată în 1711, împreună cu o schiță a instrumentului, într-un document scris de către Francesco Scipione Maffei, constituind sursa de inspirație pentru prima generație de fabricanți de piane. De-a lungul vieții, Bartolomeo Cristofori a construit aproximativ douăzeci de piane, doar trei dintre acestea, care datează din anul 1720, păstrîndu-se până în zilele noastre în muzee din Europa și SUA. [Sursa: Wikipedia]

Chiar daca nu toti copiii care iau lectii de pian vor avea o cariera muzicala, exista o serie de avantaje pe care aceste cursuri le aduc in dezvoltarea copilului. Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre ele.

1. Este stimulata sensibilitatea auditiva. | 2. Copilul isi dezvolta motricitatea fina. |3. Copilul invata despre rabdare si perseverenta. | 4. Sunt stimulate atentia si memoria. | 5. Creste stima de sine. | 6.  Cultura generala ii va fi imbogatita.

Despre Profesorii Coordonatori

Olivia Gâf-Deac s-a născut pe data de 20 septembrie 1984 în Municipiul Tg. Jiu, Județul Gorj.
La vârsta de 3 ani a început studiul pianului sub îndrumarea mamei sale, Profesor Lucia Popa, iar la vârsta de 5 ani a descoperit vioara – „regina instrumentelor” de care se va îndrăgosti la prima vedere.
Palmaresul violonistei Laura Olivia Gâf-Deac numără 21 de premii naționale și internaționale, două Diplome de Excelență si o Distincție acordată în semn de aleasă stimă și prețuire pentru contribuții la creșterea prestigiului școlii românești. Absolventă a Liceului de Muzică „George Enescu” din București, din anul 2003 își continuă studiile la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, la clasa Profesoarei Ioana Croitoru. Între anii 2007-2010 urmează cursurile de Master în cadrul aceleiași facultăți, sub îndrumarea Prof.univ.dr. Gabriel Croitoru.
Între 2003 și 2005 este colaborator permanent al Filarmonicii Giurgiu și al Orchestrei de Cameră Radio. Din anul 2005 pâna în 2014 a fost angajată ca prim violonistă în orchestra Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” București. În anul 2007 devine concert-maestru al Cameratei „Dorin Teodorescu”, activând până în 2009.
Repertoriul artistei Laura Olivia Gâf-Deac cuprinde numeroase lucrări care acoperă întreaga gamă stilistică de genuri muzicale, de la muzică clasica, operetă, la muzica de film, pop-rock și tango. A colaborat cu numeroși artiși dintre care amintim pianista Viorica Boerescu, violonistul Gabriel Croitoru, pianistul Horia Mihail, ș.a. În anul 2005 concertează pe scena Sălii Palatului din București alături de Omara Portuondo iar la Sala Polivalentă în anul 2007 alături de trupa britanică de muzică rock Smokie. Tot la Sala Palatului, în anul 2012 susține un concert alături de celebrul tenor Alessandro Safina.
În anul 2014 înființează Școala de Muzică Armonia Artelor, o instituție de referință pentru activitatea de educație muzical-instrumentală și vocală.

Stefan Vilvoi s-a nascut la data de 26 ianuarie 1987 in orasul Targoviste. De la varsta de 7 ani studiaza vioara la clasa prof. Liviu Mitrica si la clasa prof. Petru Lupan si pianul cu prof. Tanase Simona. In aceasta perioada  sustine concerte in calitate de solist  si in orchestra Liceului de Muzica si Arte Olastice atat in tara precum si in Suedia, Franta, Italia. In anul 2005 obtine premiul III la Concursului National de Interpretare W. A. Mozart. Un an mai tarziu este admis la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti la clasa prof. Adrian Buliga si mai apoi la clasa prof. Iunia Frandes si Marcel Frandes.

In aceasta perioada este membru al Orchestrei de tineret din Sibiu (Premiul I la Festivalul orchestrelor de tineret de la Hamburg-Germania) si colaboreaza cu filarmonica din Ramnicu Valcea, Targoviste si Pitesti. Din anul 2009 este colaborator permanent al Orchestrei de camera Philarmonia a Centrului Tinerimea Romana iar intre anii 2012-2014, profesor de educatie muzicala la Colegiul German Goethe.

Din anul 2014 este artist instrumentist angajat al Orchestrei Simfonice Muntenia din Targoviste si profesor titular la Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5. Incepand cu anul 2015 pana in 2019 este colaborator permanent in orchestra Teatrului de Opereta si Musical “Ion Dacian” perioada in care sustine si numeroase concerte de muzica de camera alaturi de Ambiental String Quartet si Cvartetul Muntenia al Centrului Judetean de Cultura Dambovita.

Adelina Oltean-Martiniuc a studiat muzicologie la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj și pian la Universitatea de Muzică București, cu Prof.Univ.Dr. Lavinia Coman și cu Toma Popovici. A susținut recitaluri de pian și muzică de cameră în țară și străinătate (București, Cluj, Sibiu, Câmpina, Oradea, Dumbrăveni, Berlin, Bonn, Dexheim, Felanix-Mallorca). Ca profesor de muzică a Colegiului German Goethe a organizat multe proiecte și a participat cu ansambluri corale și instrumentale la numeroase evenimente culturale bucureștene (Festivalul Lampioanelor, concerte anuale de Crăciun, festivaluri, spectacole la Ambasada Austriei și Germaniei, Noaptea Muzeelor etc.). A organizat seria de concerte Goethe Muzical, dedicată instrumentiștilor școlii în cadrul căreia a colaborat cu diferite instituții bucureștene – Forumul German, Universitatea Populară Dalles, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Liceul de Muzică Lipatti, Teatrul Național, Universitatea de Muzică.

Pactehe de cursuri disponibile

Pachet de 4 lectii/luna

Pachet de 9 lectii/luna

  • Varsta minima pentru cursanti: 6 ani
  • Desfasurare: o lectie/saptamana
  • Durata unei lectii: 50 minute
  • Instrument utilizat: Pianina electrica Yamaha
  • Pret: 400lei/pachet
  • Varsta minima pentru cursanti: 6 ani
  • Desfasurare: doua lectii/saptamana = 8 lectii/luna + o lectie bonus
  • Durata unei lectii: 50 minute
  • Instrument utilizat: Pianina electrica Yamaha
  • Pret: 800lei/pachet

Alte cursuri disponibile