Cursuri de PIAN pentru ORICE NIVEL

Vă așteptăm într-o locație ultracentrală!

Detalii

ÎNSCRIERE

Pentru orice vârstă începând de la 6 ani!

Cursuri de CANTO

Orice nivel, de la începător la avansat!
Cursuri pentru toate vârstele începând cu 6 ani

Pregătire pentru
NEXT STAR | Românii au talent | Vocea României

Cursuri de chitară

Află acum mai multe

Cursuri de VIOARĂ - de la ÎNCEPĂTORI până la CEL MAI ÎNALT NIVEL

Metode moderne de predare și studiu

CURSURI INDIVIDUALE

MII DE PARTITURI PENTRU ORICE NIVEL

Cursuri de CHITARĂ BASS pentru ORICE NIVEL

Detalii

Cursuri Chitara

Istoria chitării

Chitara clasică modernă a apărut în jurul anului 1850, când spaniolul Antonio Torres a modificat forma și proporțiile instrumentului, oferindu-i o acustică îmbunătățită, un ton deosebit de plăcut și, totodată, o structură rezistentă. Chitara clasică a lui Torres a devenit standard și de atunci până în ziua de azi a rămas neschimbată.
În paralel cu Torres, imigranții germani ajunși în Statele Unite ale Americii, pentru a obține un sunet mai puternic, respectiv un ton mai percusiv decât al chitarei clasice, au început să folosească corzi de oțel, care exercitau o presiune mai mare asupra gâtului și corpului chitarei. A fost găsită soluția la această problemă, structura interioară suferind unele modificări (era adoptată structura de susținere in forma literei X). Astfel apărea chitara western, ce a primit, prin retronimie, denumirea de „chitară acustică”.
La sfârșitul secolului XIX, Orville Gibson experimenta noi forme de chitară, cu elemente preluate din înfățișarea violoncelului.

Despre Profesorul Coordonator

Madalina Petre este licentiata si masteranda in chitara clasica, concretizandu-si studiile la Universitatea Nationala de muzica din Bucuresti, sectia Interpretare Muzicala, sub indrumarea lui Catalin Stefanescu Patrascu. Tainele chitarei clasice le.a aprofundat si in Italia, orasul Trieste, la Conservatorio Superior di Musica Giuseppe Tartini, acolo unde, obtinand o bursa, a studiat cu profesorul Ennio Guerratto.
Mereu preocupata de perfectionarea sa ca si instrumentista, Madalina Petre a participat la nenumarate concursuri, festivaluri si masterclasuri de profil precum: Festivalul Internațional de Chitara Clasica Sinaia (editiile 2010; 2011; 2012 si 2013), festivalul International de Chitara Clasica Targu Mures (editiile 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), festivalul de Chitara Clasica Odorhei, editia 2013, festivalul de Chitara Clasica din Severin editia 2014.
Perfectionarea sa in cadrul acestor festivaluri s.a realizat prin participarea la cursuri de maiestrie sustinute de profesorii: Antal Pusztai, Jeremy Jouve, Judicael Peroy, Gabriel Bianco, Anabel Montesinos, Marco Tamayo, Sebastian Montes, Paulockovich Pal, Gabor Podrovsky, David Pavlovits, Liviu Georgescu, Catalin Stefanescu Patrascu, Eugen Mang si multi altii.

Pactehe de cursuri disponibile

Pachet de 4 lectii/luna

Pachet de 8 lectii/luna

  • Varsta minima pentru cursanti: 6 ani
  • Desfasurare: o lectie/saptamana
  • Durata unei lectii: 50 minute
  • Instrument utilizat: Chitara Ibanez sau Reghin pentru varste mici
  • Pret: 400lei/pachet
  • Varsta minima pentru cursanti: 6 ani
  • Desfasurare: doua lectii/saptamana
  • Durata unei lectii: 50 minute
  • Instrument utilizat: Chitara Ibanez sau Reghin pentru varste mici
  • Pret: 700lei/pachet

Alte cursuri disponibile