Cursuri de PIAN pentru ORICE NIVEL

Vă așteptăm într-o locație ultracentrală!

Detalii

ÎNSCRIERE

Pentru orice vârstă începând de la 6 ani!

Cursuri de CANTO

Orice nivel, de la începător la avansat!
Cursuri pentru toate vârstele începând cu 6 ani

Pregătire pentru
NEXT STAR | Românii au talent | Vocea României

Cursuri de chitară

Află acum mai multe

Cursuri de VIOARĂ - de la ÎNCEPĂTORI până la CEL MAI ÎNALT NIVEL

Metode moderne de predare și studiu

CURSURI INDIVIDUALE

MII DE PARTITURI PENTRU ORICE NIVEL

Cursuri de CHITARĂ BASS pentru ORICE NIVEL

Detalii

Cursuri Vioara

Istoria viorii
Vioara a apărut în nordul Italiei, în prima parte a secolului al XVI-lea. Cel mai probabil a fost inspirată de trei tipuri de instrumente: rebec (care exista încă din secolul al X-lea), viola da gamba și viola da braccio. Una din primele descrieri explicite a instrumentului, inclusiv a folosirii lui, a fost în Epitome musical de Jambe de Fer într-o lucrare publicată în anul 1556, la Lyon. La acea vreme vioara începea să se răspândească în Europa.
Rebec
Din documente reiese că cea mai veche vioară cunoscută care avea patru coarde (așa cum au viorile moderne) a fost construită în 1555 de către Andreea Amati (Andrea Amati). Viorile care au precedat-o aveau doar trei coarde. Vioara a devenit imediat un instrument răspândit atât printre muzicanții din stradă, cât și printre nobili; spre exemplu în anul 1560, regele Carol IX al Franței i-a comandat lui Amati 24 de viori. Cea mai veche vioară, care există și în zilele noastre, a făcut parte din acest lot, fiind construită de Amati în 1564, la Cremona: Charles IX.
Vioara sau violina este cel mai răspândit instrument muzical care face parte din familia instrumentelor cu coarde. Datorită timbrului cristalin, expresiv și plin de frumusețe, vioara este principala purtătoare a melodiei. Strălucirea și căldura sunetului ei o așază în fruntea instrumentelor din orchestră. Sunetele emise de vioară pot reda cele mai variate sentimente, ca: duioșie, măreție, visare, forță, etc.

Despre Profesorul Coordonator

Olivia Gâf-Deac s-a născut pe data de 20 septembrie 1984 în Municipiul Tg. Jiu, Județul Gorj.
La vârsta de 3 ani a început studiul pianului sub îndrumarea mamei sale, Profesor Lucia Popa, iar la vârsta de 5 ani a descoperit vioara – „regina instrumentelor” de care se va îndrăgosti la prima vedere.
Palmaresul violonistei Laura Olivia Gâf-Deac numără 21 de premii naționale și internaționale, două Diplome de Excelență si o Distincție acordată în semn de aleasă stimă și prețuire pentru contribuții la creșterea prestigiului școlii românești. Absolventă a Liceului de Muzică „George Enescu” din București, din anul 2003 își continuă studiile la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, la clasa Profesoarei Ioana Croitoru. Între anii 2007-2010 urmează cursurile de Master în cadrul aceleiași facultăți, sub îndrumarea Prof.univ.dr. Gabriel Croitoru.
Între 2003 și 2005 este colaborator permanent al Filarmonicii Giurgiu și al Orchestrei de Cameră Radio. Din anul 2005 pâna în 2014 a fost angajată ca prim violonistă în orchestra Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” București. În anul 2007 devine concert-maestru al Cameratei „Dorin Teodorescu”, activând până în 2009.
Repertoriul artistei Laura Olivia Gâf-Deac cuprinde numeroase lucrări care acoperă întreaga gamă stilistică de genuri muzicale, de la muzică clasica, operetă, la muzica de film, pop-rock și tango. A colaborat cu numeroși artiși dintre care amintim pianista Viorica Boerescu, violonistul Gabriel Croitoru, pianistul Horia Mihail, ș.a. În anul 2005 concertează pe scena Sălii Palatului din București alături de Omara Portuondo iar la Sala Polivalentă în anul 2007 alături de trupa britanică de muzică rock Smokie. Tot la Sala Palatului, în anul 2012 susține un concert alături de celebrul tenor Alessandro Safina.
În anul 2014 înființează Școala de Muzică Armonia Artelor, o instituție de referință pentru activitatea de educație muzical-instrumentală și vocală.

Pactehe de cursuri disponibile

Pachet de 4 lectii/luna

Pachet de 9 lectii/luna

  • Varsta minima pentru cursanti: 6 ani
  • Desfasurare: o lectie/saptamana
  • Durata unei lectii: 50 minute
  • Instrumente utilizate, puse gratuit la dispozitia cursantilor: Vioara 3/4, Vioara Reghin
  • Pret: 400lei/pachet
  • Varsta minima pentru cursanti: 6 ani
  • Desfasurare: doua lectii/saptamana = 8 lectii/luna + o lectie bonus
  • Durata unei lectii: 50 minute
  • Instrumente utilizate, puse gratuit la dispozitia cursantilor: Vioara 3/4, Vioara Reghin
  • Pret: 800lei/pachet

Alte cursuri disponibile